Milieu

Zuinig rijden in een zuinige auto

 Auto’s worden steeds zuiniger en daardoor minder schadelijk voor het milieu. De auto-industrie investeert in uitstoot beperkende maatregelen zoals start/stop systemen, verlaagde lucht- en rolweerstand met termen als Blueefficiency, Bluemotion en Efficient Dynamics.

 Als bestuurder heb je ontzettend veel invloed op de hoeveelheid uitstoot die je tijdens het rijden produceert. Door efficiënt te rijden kun je acht tot tien procent besparen op het brandstof gebruik. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu.

 Efficiënt rijden is een belangrijk onderdeel van het lespakket van verkeersschool LIMA. Iedere leerling leert zuinig en veilig te rijden.

 Maar ook als je al een rijbewijs hebt kun je baat hebben bij één of twee uurtjes les bij verkeersschool LIMA. Zo heb je effcient rijden snel onder de knie. De leskosten heb je snel terugverdiend door minder brandstofgebruik en een lagere CO2 uitstoot. En dat is niet alles want door effecient te rijden ga je op den duur ook besparen op onderhoudskosten en verzekeringskosten. Want efficiënt rijden is ook veilig rijden. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Dus ben je een automobilist (in de dop) met hart voor het milieu kijk dan eens bij de lespakketten van Verkeersschool LIMA.

Sinds juni 2012 lest Verkeersschool LIMA met een Volkswagen Polo Bluemotion met maar 89 gram co2 uitstoot. Deze auto is voorzien van alle moderne snufjes. zoals een start/stop systeem, cruise control, roetfilter, banden met lage rolweerstand en aanpassingen aan de auto om zo min mogelijk luchtweerstand te hebben.